Uslovi korišćenja

Pravila i propisi sadržani u ovom dokumentu važe za sve posetioce i korisnike svezabazene.rs web shopa-a. Svezabazene.rs sajt je u vlasništvu firme Privredno društvo SVE ZA BAZENE doo Jagodina.

Matični broj: 21545783

PIB: 111817822

Tel: 011 45 20 190 / 011 45 39 006
Gsm: +381 64 1630 337 / +381 63 7137 822

e-mail:  svezabazene@svezabazene.rs

Korišćenjem našeg sajta, Vi prihvatate i slažete se da ćete se pridržavati ovih pravila i propisa.

Oni mogu da se ažuriraju s vremena na vreme, bez prethodnog obaveštenja, zato je potrebno da ih periodično pregledate.

 • Vaš nalog

Koristeći sajt potrebno je da imate korisnički nalog. Ako koristite ovaj sajt, Vi ste odgovorni za održavanje poverljivosti Vašeg naloga i lozinke, kao i za ograničavanje pristupa svom računaru. S tim u vezi saglasni ste da prihvatite odgovornost za sve aktivnosti koje se dešavaju pod Vašim nalogom i Vašom lozinkom. Ako sumnjate da je bezbednost Vašeg korisničkog naloga povređena, molimo Vas da obavestite administratora našeg sajta što pre. Svezabazene.rs nije odgovoran za bilo kakvu štetu koja može nastati od neovlašćenog korišćenja Vašeg korisničkog naloga.

 • Zaštita privatnosti korisnika

U ime Svezabazene.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Svezabazene.rs  (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

 • Politika upotrebe kolačića

Kako bismo funkcije prilagodili vama i kako bi posete našeg sajta bile što atraktivnije, koristimo tzv. kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke sačuvane na Vašim uređajima. Neki kolačići se brišu nakon isteka sesije pretraživača, odnosno nakon zatvaranja tvog pretraživača (tzv. kolačići sesije). Ostali kolačići ostaju na Vašim uređajima te pomoću njih možemo da prepoznamo pretraživač prilikom vaše sledeće posete na našeg sajta (trajni kolačići).

Ako ne želite da Svezabazene.rs beleži informacije o Vašoj poseti na našem sajtu, možete isključiti tu opciju u svom pretraživaču.

 • Ograničenja odgovornosti

Kompanija neće ni u kom slučaju biti odgovorna po bilo kojoj osnovi, niti za bilo kakvu direktnu, indirektnu, slučajnu, posebnu, posledičnu ili kaznenu štetu prilikom korišćenja ovog sajta ili bilo kojih drugih hiperlinkovanih sajtova, uključujući, bez ograničenja, izgubljenu dobit ili prihode, troškove zamene, prekida poslovanja, gubitak podataka ili štete nastale upotrebom ili oslanjanjem na informacije sa sajta.

 • Dostupnost sajtu Svezabazene.rs

Svezabazene.rs zadržava pravo da ukine, promeni, obustavi ili prekine, privremeno ili trajno, bilo koji aspekt Web sajta, uključujući i dostupnosti svih funkcija na sajtu, u bilo koje vreme i bez prethodne najave. Slažete se da Svezabazene.rs neće biti odgovoran Vama ili bilo kojoj trećoj strani za bilo kakvu izmenu, suspenziju ili obustavu sajta (ili bilo koji njen deo).

Komentari, komunikacija i ostali sadržaj koji ostavljaju posetioci

Posetioci mogu slati e-mail poruke na . Svezabazene.rs ima pravo da ne objavi komentare koji su zlonamerni, šire mržnju , sadrže nepristojne izjave i na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Takvi komentari će biti uklonjeni bez ikakvog obaveštenja. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom e-mail adresom nije dozvoljena Svezabazene.rs . Protiv takvih aktivnosti kao vlasnik sajta Svezabazene.rs može pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

 • Cene proizvoda

Sve cene proizvoda navedene na sajtu su u valuti dinar (RSD) i sa uračunatim PDV-om. Svezabazene.rs ima pravo da otkaže narudžbenicu uz slanje e-mail obaveštenja ili u direknom telefonskom kontaktu sa potrošačem ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu, npr. umesto 10.000 je navedena cena 100 din, i sl.

 • Onlajn plaćanje kreditnim karticama

Na našem sajtu možete plaćati i onlajn vašim kreditnim karticama, i to Visa, MasterCard, Maestro, Amex i Dina.

 • Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.
Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno.
WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.
Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.
Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

 • Izjava o konverziji

Sva plaćanja će se vršiti u srpskoj valuti – dinarima (RSD). Iznos na koji će račun vaše platne kartice biti zadužen dobija se konverzijom cene u evrima u srpski dinar prema važećem kursu Narodne banke Srbije. Prilikom zaduživanja vaše platne kartice, isti iznos se konvertuje u lokalnu valutu prema kursu udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost blage razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

 • Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 • Isporuka porudžbine

Za sve proizvode kupljene na sajtu Svezabazene.rs dostava se naplaćuje prema cenovniku čiju uvek aktuelnu verziju možete videti na ovom linku. Isporuka će se izvršiti putem brze poše na adresu kupca najdalje 7 dana nakon potvrde porudžbine. Prodavac će nakon potvrdjene porudžbine putem e-mail-a ili SMS porukom obavestiti kupca o tome koja brza pošta će dostaviti paket i očekivano vreme isporuke zajedno sa brojem za praćenje porudžbine. Uslovi isporuke važe samo na teritoriji Republike Srbije i ne uključuju KiM.

 • Reklamacije

U slučaju da imate bilo kakvu reklamaciju na našu uslugu ili proizvod koji ste poručili kod nas, budite slobodni da nas kontaktirate. Budite sigurni da smo rešeni da ispravimo svaku načinjenu grešku i da rešimo svaku nastalu situaciju. Reklamacije možete podneti putem bilo kog načina komunikacije naznačenog na našem web sajtu.

Obavezno proveriti sastav paketa nakon prijema robe od strane kurirske službe!
Rok za podnošenje reklamacije za neispravnost u startu je 24h

 • Jednostrani raskid

Kupac ima pravo da u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora o kupovini proizvoda bez navođenja razloga jednostrano raskine ugovor. Jednostranim raskidom kupac se oslobađa svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povraćaja robe. Kupac gubi pravo na jednostrani raskid samo uz njegovu izričitu saglasnost  pre isteka vremena u kome je dozvoljen jednostrani raskid ugovora. Proizvodi koji dolaze u direktan kontakt sa intimnim delovima tela ne podležu ovoj mogućnosti.

 • Povraćaj kupljene robe

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, osim u slučaju kada kupac dobije u startu neispravan ili pogrešan artikal. Troškove slanja robe na servis ili njihove zamene, snosi kupac. Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti robu u ispravnom i prvobitnom stanju, u originalnom neoštećenom pakovanju. U suprotnom se ne obavezujemo za primanje paketa.

 • Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Svezabazene.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

 • Autorska prava

Slažete se da nećete umnožavati, distribuirati, prodavati, trgovati, preprodavati ili koristiti u komercijalne svrhe sadržaj sajta. Slažete se da nećete ometati ili narušavati usluge sajta, sigurnosne sisteme na sajtu i Web sadržaje.

Ako imate pitanja o našim Uslovima korišćenja, molimo Vas da nas kontaktirate putem telefona ili e-maila.

 • Instant plaćanje Narodne banke Srbije – IPS skeniraj
Online porudžbina može se platiti instant plaćanjem, metodom IPS skeniraj.
Kada se izabere IPS skeniraj kupac će biti preusmeren na stranicu na kojoj će biti prikazan jednokratan IPS QR kod koji je obezbedila (Banca Intesa Beograd).
Aplikacijom mobilnog bankarstva koju ima instaliranu na svom mobilnom uređaju kupac skenira/preuzima podatke iz generisanong IPS QR koda i plaćanje obavlja jednostavno, u sigurnom okruženju svoje banke.
Infromacija o ishodu plaćanja biće prikazana kupcu odmah po završetku obrade na našem sajtu ali će mu biti dostavljena i putem imejla.